Siirtomaan siivuja Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa....

Miten minusta tuli nuiva

Joskus 90- luvulla isäni kysäisi mielipidettäni muslimien maahanmuutosta Suomeen. Naureskelin silloin, että sehän on vain hyvä asia, sillä siten saamme mainiota tykinruokaa, jos itäinen naapurimme herkeää jälleen nälkäiseksi. Muslimithan tunnetusti tuohon aikaan eivät Neuvostoliitosta paljon perustaneet. Häärihän se silloin Afganistanistanissa ja heitti ensimmäiset bensat maailmanlaajuisen jihadin liekkeihin.


Rovaniemelle otettiin jossakin vaiheessa vietnamilaisia venepakolaisia. Tulijat olivat loistavaa porukkaa ja suurin osa ajeli ensimmäisen syksyn jälkeen uusilla autoilla, jotka oli tienattu marjoja poimimalla. Näiden tulijoiden perusteella täkäläisille päättäjille muodostui pahemman laatuinen harhakuva työteliäistä pakolaisista. Valitettavasti tuon aikanaan luodun harhakuvan perusteella täällä Rovaniemellä eletään yhä edelleen.

Ensimmäinen silmien aukaisu tuli, kun Kari Suomalainen potkittiin pois Hesarista aka Pravdasta. Karin syntinä ei ollut somaleille irvailu, vaan hän veetuili täysillä pölhöille ja kritiikittömille poliitikoille, jotka polkaisivat somalialaisen pakolaisbisneksen käyntiin. Kuuluisa suomalainen sananvapaus, jolle pääministeri Stubbkin nyt krokotiilinkyyneleitään vuotaa, oli jo silloin voimissaan. Ensimmäiset somalithan olivat kuolevan Neuvostoliiton viimeinen lahja pikkuiselle Suomelle ja täällä aatteelle uskolliset ottivatkin kiitollisina lahjan vastaan. Kukapa sitä nyt ei Johannaa muistaisi. Tuo silloin alkanut pakolaisbisnes ei näytä laantumisen merkkejä ja perheenyhdistämisruljanssi jatkaa pyörimistään kuten kunnon ikiliikkuja ainakin.

Kissanpennun toinenkin silmä aukesi, kun maahanmuuttoministeri Thors meni kiekaisemaan, että me täällä Suomessa osaamme ottaa oppia muiden virheistä ja olemme täällä pohjan perukoilla kotouttamisen maailmanmestareita. Sen verran oli tietoa maahanmuutosta jo tuossa vaiheessa tarttunut mukaan, että pötypuheen ja laihialaisen pellonlannoituksen osasi jo erottaa. Kotouttamisen onnistuminen totisesti näkyy nyt maailmanennätyslukuina – onhan meillä eniten asukaslukuun suhteutettuna Isiksen riveihin lähteneitä. Thors voikin olla tyytyväinen kättensä jälkiin. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä hänet valitaan keväällä ankkalammikkolaisten äänillä jälleen kerran eduskuntaan. Onhan pahin kilpailija Biaudet lahjottu pois pelistä.

Jossakin vaiheessa lehdet alkoivat täyttyä monikulttuuria ihannoivista kirjoituksista. Meille kerrottiin tarinoita meitä vanhemmista ja paremmista kulttuuripiireistä, jotka nyt suvaitsivat saapua sulostuttamaan meidän jäyhien suomalaistenkin yksitoikkoista elämää, kunhan vain maksaisimme viulut.  Kun silmät olivat nyt auki, huomasi, miten järkyttävän määrän puppua televisio, radio ja lehdistö työnsi silmille kaikesta, mikä liittyi maahanmuuttoon ja eritoten islamilaiseen sellaiseen. Meille kerrottiin, että jokaisesta maahanmuuttajasta tienaamme 300 000 euroa. Meille kerrottiin, että valtava työvoimapula on aivan nurkan takana. Meille kerrottiin, että huoltosuhteemme romahtaa heti just nyt, jos emme välittömästi ota tuhansia pakolaisia islamilaisista maista. Meille lanseerattiin käsite ”kultamuna”, jonka tarkoituksena oli kuvata sitä, että pakolaisista vielä joskus kuoriutuu tuottavia yhteiskunnan jäseniä. Ainoa, mikä siitä kuoriutui, oli vain kulunut vitsi, joka kiertää pitkin nuivaa nettimaailmaa.

Vanhasen hallitus jatkoi yhteiskuntarauhan tuhoamista mamupolitiikallaan. Vanhasen ja muiden kepulaisten mielestä Suomen sosiaaliturva kuului kaikille. Äänestäjillekään ei kuulemma saanut antaa sellaista harhakuvaa, että äänestämällä voi vaikuttaa myös humanitaariseen maahanmuuttopolitiikkaan. Kepulainen naispääministeri Kiviniemi korotti ensitöikseen kehitysapurahoja parilla sadalla miljoonalla. Perusteluna kuulemma oli, ettei rasisteille saa antaa periksi. Näin sitä Suomen valtiolaivaa johdettiin vielä muutama vuosi sitten. Ja pahalta näyttää, että Sipilän vetämänä sama poppoo pääsee jälleen kerran huseeraamaan myös maahanmuuttopolitiikassa.

Tuossa vaiheessa tyydyin vain seurailemaan ja itsekseni naureskelemaan hulluimmille mokutuksille. Paremman puutteessa perehdyin myös islamiin, koska siitä esitettiin niin kovin kummallisia väitteitä. Päädyin keskustelemaan monenkin imaamin kanssa islamin peruskysymyksistä. Huvittavaa sinänsä oli havaita, miten samanlaisia shiialaisten ja sunnien käsitykset oikeasta islamista ovat. Tuo islamin todellisuus on kaukana siitä valhekuvasta, mitä meille tuputetaan sellaisten islamtutkijoiden, kuten Sylvia Akar ja Jaakko Hämeen-Anttila, toimesta. Näitä pupunpuhujia haastatellaan aina ja kaikkialla, kun jossakin päin Eurooppaa kasataan teurastajanlaskua jihadistien jäljiltä.

Näiden ”asiantuntijoiden” vastauksia ei tarvitse enää edes arvata. Media voisi jo kopsata ne suoraan huoneentauluunsa ja kirjoitella ne sieltä. Syynä jihadistien tekoihin on tietysti ensisijaisesti kantaväestön valtava rasismi, joka puolestaan on aiheuttanut poloisten jihadistien syrjäytymisen ja valtavan turhautumisen vallitsevan yhteiskunnan rakenteisiin. Kuulostaako yhtään puppugeneraattorilta? Sillä sitä se on mitä suurimmassa määrin. Kyllä nämä ”asiantuntijat” tietävät varsin hyvin missä mennään. On ilmeisesti vain niin kovin kamalaa myöntää virallisen liturgian monikulttuurisuuden auvosta ja ihanuudesta olevankin keisarin ilman vaatteita. Tai sitten he saavat puheistaan hyvän maksun, sillä sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Toimittajat eivät tiedä edes sitä, että islam sallii valehtelun muslimien ja islamin suojelemiseksi. En tiedä mitä uskontokuntaa Hämeen-Anttila ja Akar edustavat, mutta imaameilta on kyllä aivan turhaa mennä peräämään lausuntoa jostakin terroriteosta. Helpompaa se olisi pyytää joltakin savolaiselta, joiden puheissa vastuu tunnetusti siirtyy kuulijalle.

Jossakin vaiheessa törmäsin luonnollisesti myös Scriptaan, eihän maahanmuutosta suomenkielellä ollut oikeaa tietoa oikeastaan missään, paitsi tietenkin blogosfäärissä. Halla-ahon noitavainot tulevat jäämään Suomen historiaan sen vähemmän kunniakkaina lukuina. Media näytti saavan oikein kunnon raivarin, kun yksi sen omista osoittautuikin petturiksi. Humanitaarisen maahanmuuton vastustajien kun piti olla vain kiljua juovia peräkammarin poikia, jotka ovat nähneet tummaa pigmenttiä vain televisiossa. Sitä itseään lensi tuulettimeen jossakin vaiheessa oikein kunnolla. Monikin itseään kynäniekkana pitävä toimittaja sai Sriptassa huomata joutuneensa naurunalaiseksi. Ja sehän tunnetusti on tässä maassa se suurin synti. Lukuisa on se tohtoreitten, toimittajien, professorien ja muiden apukoululaisten määrä, jotka joutuivat siellä nolatuksi puutteellisten tietojensa vuoksi.

Koko tuo nolatuksi tullut lauma vaati verta. Häpeää tuntematta Halla-aho yhdistettiin milloin Breivikiin, milloin Kreikan sotilasjunttaan. Kyse oli enemmän kuin vainosta, se oli suoranainen ajojahti, joka rauhoittui vasta, kun Halla-aholle saatiin tekaistua tuomio kertakaikkisen naurettavilla perusteilla. Jahti näyttää jatkuvan edelleen Charlie Hebdon tiimoilta. Oikeustieteen maisteri ja kolumnisti Marjo Oikarinen valehteli suorastaan häpeämättömästi Alma Median lehdissä Halla-ahon saamasta tuomiosta.  Jostakin syystä olen saanut geenivirheen, joka pistää puolustamaan alakynnessä olevaa, etenkin jos altavastaaja sattuu vielä olemaan oikeassa.  Niinpä sympatiani olivat puhtaasti tuon nykyajan noitavainon ja rotutohtorittelun kohteeksi joutuneen puolella.

Jossakin vaiheessa ärtymykseni kasvoi niin suureksi, että  tartuin sitten itsekin kynään ja törmäsin järkyttävään sensuuriin. Islam näyttää Suomessa olevan monikulttuurisuuden ohella uusi pyhä lehmä kaatuneen kommunismin sijaan. Islamin sensurointi saattaa kyllä johtua siitäkin, etteivät suomalaiset toimittajat ole ollenkaan selvillä, mitä islam loppujen lopuksi pitää sisällään. Kun siitä kirjoittaa aivan asiallisia totuuksia, ne taitavat toimituksen mielestä olla niin järkyttävää mustamaalausta, että ne järjestelmällisesti sensuroidaan. Se kertoo kyllä kaiken nykytoimittajien yleissivistyksestä. Toinen vaihtoehto on paljon pahempi, se kun kertoo paluustamme suomettumisen tunkkaiseen ilmapiiriin.  Henkilökohtaisesti pitäisin enemmän "tollo-toimittaja"-vaihtoehdosta.

Islamilaisista maista suuntautuva elintasopakolaisuus on tuomassa meille sukupolvesta toiseen jatkuvan elatusvelvollisuuden. Tutkimusten mukaan syrjäytyminen kun näyttää periytyvän myös kanta-asukkaiden joukossa. Vähemmän miellyttävänä bonuksena saamme ennen sitä lisääntyvän katurauhattomuuden, joka ilmenee kanta-asukkaiden väkivaltaisina ryöstöinä ja raiskauksina. Esimakua siitäkin olemme jo pääkaupunkiseudulla saaneet. Meille tulee vääjäämättä käymään kuten Ranskassa, missä Pariisin kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo olevan alueita, minne poliisikaan ei enää mene. Ne ovat siten autonomisia alueita keskellä Ranskaa. Sama kehityskulku on tapahtumassa myös Ruotsissa. Kukaan, jolla on silmät päässä, ei voi enää tuota kehityskulkua kiistää. 

Niinpä ainoa keino kyseisen maahanmuuton jatkumiseksi onkin niputtaa se kaiken muun maahanmuuton yhteyteen.  Näin saadaankin sitten kätevästi lyötyä rasistin ja impiwaaralaisen leima kaikkiin, jotka rohkenevat humanitaarista maahanmuuttoa islamilaisista maista vastustaa.  Kulut ja kustannukset pyritään keinoja kaihtamatta piilottamaan muun maahanmuuton sekaan.  Migrin maahanmuuttotilastotkaan eivät enää kuvasta todellista tilannetta.  Elintasopakolaisuus kun suuntautuu tänne nykyään yhä enemmän perheenyhdistämisen muodossa. 

Meillä on toistaiseksi ainakin vielä oma maahanmuuttopolitiikka. Itse en voi millään ymmärtää sitä, että me houkuttelemme tänne elintasopakolaisia, jotka tulevat olemaan vain taakka sukupolvesta toiseen. Maailma kun olisi täynnä niitä oikeitakin pakolaisia. Näyttää vähän siltä, että jokin kollektiivinen hulluus on iskenyt päättäjiimme, kun kyse on humanitaarisesta maahanmuutosta.

Lisää ja paremmin kirjoitettuja nuivia avautumisia löytyy tuolta, tuolta ja tuolta.  Kyllä netti näyttää tosiaankin olevan täynnä hommalaisia nuivia netsejä, jotka iltaisin kirjoittelunsa lomassa kiillottelevat uuninluukkuja kuola suupielestä valuen ja kansanmurhilla hekumoiden.  

Edit:  Pari typoa ja -pikkulisäystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Suomen tulisi ottaa enemmän maahanmuuttajia vastaan. Piste.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Humanitaarisia maahanmuuttajia?

Miksi?

..

Jari Nyberg

Jukka Väisänen: Mikä ettei. Kunhan niitä tulijoita vähän valkataan. Pienellä maalla kun ei ole tässä asiassa juurikaan pelivaraa. Muutenkin kyseessä on valtavan mittaluokan asia, vaikuttaahan se pitkälle tulevienkin sukupolvien elämään. Maahanmuuttopolitiikasta pitäisikin päättää järjellä eikä tunteella; etenkin täällä pienessä Suomessa.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Niin, onko se tunteella vai järjellä tehty päätös, kun otetaan vainottu ihminen vastaan?

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #4

Kyllä se sinne tunteen puolelle menee. Tänne ei tulisi yhtään ainutta turvapaikanhakijaa, jos tulijat vietäisiin puolijoukkuemajoitukseen lähimpään korpeen eikä mitään päivärahoja makseltaisi. Se kertoo kaiken tuosta sinun vainostasi. Oikeat pakolaiset ovatkin sitten tyystin eri asia ja heidän kanssaan sitä kuuluisaa maalaisjärkeä pitäisi juuri käyttää. Aikoinaan Väyrynen ministerinä ollessaan ja nyt Räsänen ehdottivat, että otettaisiin tänne vain kristittyjä pakolaisia. Ne ehdotukset jostakin kumman syystä lytättiin heti. Minä vain en kyllä ymmärrä, että mitä vikaa tuollaisessa ehdotuksessa oikein on?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #5

"Minä vain en kyllä ymmärrä, että mitä vikaa tuollaisessa ehdotuksessa oikein on?"

Millä tavalla kristinusko tekee ihmisestä paremman kuin muita uskontoja tunnustavat tai täysin uskonnottomat? Tiesitkö, että Suomen perustuslaissa kielletään ihmisten asettaminen eriarvoiseen asemaan uskonnon perusteella?

Arviosi turvapaikanhakijoiden määrästä perustuu vain omiin luuloihisi, niiden perusteella tuskin kannattaa tehdä kovin syvällistä yhteiskunnallista analyysiä.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #20

Kristinusko tekee sen, että kotoutuminen on paljon helpompaa, onhan kyseessä silloin hyvin paljon samanlainen kulttuuri. Kristityn on paljon helpompaa soluttautua tänne ilmassa leijuvien sianliha- ja oluthiukkasten sekaan kuin muslimin. Miksi sinä haluat poloisia pakolaisia kiduttaa noilla heidän kulttuuriinsa kuulumattomilla asioilla? Miksemme ota tänne ihmisiä, jotka eivät kärsi kidutuskirouksesta kävellessään pitkin suomalaista ostoskatua? Minun muistaakseni perustuslaki kieltää myös ihmisten kiduttamisen ja sijoittamisen epäinhimillisiin olosuhteisiin.

Meillä on täysi oikeus valita ne pakolaiset, jotka itse haemme tänne Suomeen. Siinä ei perustuslailla ole nokan koputtamista. Kokonaan oma lukunsa ovat ne, jotka tulevat tänne omin neuvoin. Heille auttaa se puolijoukkueteltta.

Onhan noita oleskelulupia myönnetty jo niin paljon, että pääkaupunkiseudulla nuorisolta peritään jo jizyaa. Montako tuhatta ryöstettyä ja pahoinpideltyä suomalaista nuorta on mielestäsi tarpeeksi paljon, siis niin paljon, että niistä voidaan tehdä kaipaamaasi syvällistä yhteiskunnallista analyysiä?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #22

Jollain yliluonnollisella tavalla blogisti tietää, että suomalaisten sianlihansyönti ja oluenjuonti kiduttaa muslimeja. Onko todellakin niin, että nuivaa todellisuuskritiikkiä ei voi puolustaa kuin tällaisilla typerillä argumenteilla?

Myös kristittyjen joukossa on hyvinkin tiukkaa suhtautumista alkoholiin, mutta siltä blogisti sulkee silmänsä, koska se ei sovi hänen etukäteen päättämäänsä ajatusrakennelmaan. Jos uskonto olisi todellakin niin tärkeä sopeutumisessa, silloin n. 15 prosenttia suomalaisista ei voisi sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan, koska he eivät usko Jumalaan eivätkä ole koskaan uskoneetkaan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ateistien_osuus_v%C3%...

Mehän jo valitsemme ns. kiintiöpakolaiset. Muiden maahantulijoiden mahdollinen pakolaisuus tutkitaan, ei se ole ilmoitusasia. Blogistilla kuten hänen aateveljillään niin usein menevät pakolaiset, turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat iloisesti sekaisin - todennäköisesti tarkoituksella.

"pääkaupunkiseudulla nuorisolta peritään jo jizyaa" Jassoo. Saako tälle kysyä lähdettä? Mitä tarkoitat tuhansilla ryöstetyillä ja pahoinpidellyillä suomalaisilla nuorilla?

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #39

Jussi Salminen, ei siihen mitään yliluonnollista tarvita. Pitäydyn vain niihin fysikaalisiin tosiasioihin, jotka ovat kaikkien yleissivistyksensä peruskoulusta ja ehkä hiukkasen ylempää hakeneiden tiedossa. Se aine, mikä nenässäsi haisee, on myös tehnyt pesän sinne. SE koskee kaikkia hajuja. Olen muuten lukenut monia tutkimuksia, joissa työpaikan suolistobakteerit ovat yhteisiä. Sama vinkeä juttu koskee tietysti myös lemmikkejä.

Jos minulla on naapurina tai työkaverina muslimi, niin kyllä kai minusta on kohteliasta kertoa, että kohta saatat yhtyä sian kanssa noin niin kuin suolistollisessa mielessä. Tai jos et suoraan sian kanssa, niin ainakin sellaista ravinnokseen käyttävän kanssa.

Totta kai kristityt suhtautuvat kielteisesti humalaan, eivät alkoholiin. Ne eivät ole sama asia edelleenkään. Uskonto ei tosiaan ole tärkeäa asia kotoutumisessa, mutta kulttuuri on. Jos tavat ovat samat, kaikki muukin sujuu kuin vettä valaen tai pontikkaa keittäen.

Me valitsemme kiintiöpakolaiset, mutta emmne jostakin syystä ota maailman vainotuinta kansanosaa eli kristittyjä. Miksi?

Mihinkäs lähteitä tarvitset? Kai se on jo kaikille selvää, että pääkaupunkiseudulla riehui mamujengi, joka valitsi uhrinsa etnisin perustein. En ole oraakkeli, mutta ilman niitäkin taitoja väitän, että jatkoa seuraa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #20

Perustuslaki tuntuu olevan vähemmän arvostettu kuin wc-paperi. Perustuslain yli on kävelty jo niin moneen kertaan, että jos se olisi wc-paperia, se heitettäisiin roskiin käyttämättä sitä wc-paperina.

Olisi ehkä aika Suomen taas itsenäistyä ja kirjoittaa uusi perustuslaki, joka ottaa huomioon nykymaailman realiteetit uhkatekijöissäkin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ehkä varmin merkki siitä, että kommentoijalla ei ole esitettävänään asia-argumentteja, on se, että hän kirjoittaa kommenttinsa lopuksi sanan Piste.

Esa Niemi

Jukka Väisänen:
"Suomen tulisi ottaa enemmän maahanmuuttajia vastaan. Piste."

Mitä varten? Jukan lemmikeiksikö, vai mitä tarkoitat kun ei ole töitä tarjota edes suomalaisillekaan.

Eikö nämä märät rotufantasiat menneet jo muodista jokus vuonna 1945?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Siksi, että turvapaikkaa tarvitsee huomattavasti useampi kuin Suomi ottaa heitä vastaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #11

Jukka Väisänen:
"Siksi, että turvapaikkaa tarvitsee huomattavasti useampi kuin Suomi ottaa heitä vastaan."

Resurssit eivät riitä kaikille, lähtömaiden läheisyydessä on helpompi hoitaa 52 miljoonaa pakolaista.

Resursseja vapautuu UNHCR:n uudelleensijoitustapauksille mikäli Suomi ottaa vain turvapaikan saaneet ja turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi todettavat käännytetään.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #36

"turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi todettavat käännytetään"

Ai siis näin:
http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/turvapaik...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #40

Jussi Salminen, erotuksena tuohon, että kaikki turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi todettavat tulisi käännyttää lähtömaahan tai maahan, josta tulivat Suomeen. Konfliktimaista tulevat ei-pakolaisiksi todettavat tulisi palauttaa takaisin lähtömaiden läheisyydessä toimiville pakolaisleireille.

Muutoinkin turvapaikanhakua tulisi rajoittaa siten, että konfliktimaista saapuneet saavat normaaliin tapaan pakolaisaseman UNHCR:n pakolaisleirillä ns. prima facie periaatteen perusteella ja hakevat uudelleensijoitusta mikäli ovat sitä mieltä ettei heidän suojelu onnistu perustellusta vainosta tai uhasta johtuen UNHCR:n pakolaisleirillä. UNHCR:llä on muutoinkin parhaat mahdollisuudet selvittää vainon ja uhan perusteet.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #11

Jukka:

Eikö olisi aiheellista ottaa vastaan ainoastaan heikoimmassa asemassa olevia eli naisia, lapsia ja vanhuksia? Nuoret miehet ja aikuisemmat miehet kyllä pärjäävät kriisiolosuhteissa paremmin. Muutenkin ne ovat ne nuoret miehet, jotka mellastavat, mikäli työtä ei löydy ja pilaavat muiden maahanmuuttajien maineen.

Maahanmuuttajien maine olisi puhtoinen, jos Suomi olisi ottanut lähinnä vain naisia ja vanhuksia tänne maahanmuuttajiksi.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Aloitetaan itä-ukrainasta kun länsi-ukrainan "aseveljemme" heitä kiusaavat.piste.:)

Kalervo Palonen

Erittäin hyvä kirjoitus Jari! Tälle Väisäselle sanoisin, että vain täydellinen tietämättömyys asioista antaa moisen kommentin.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Me Vihreät olemme kyllä hyvin tietoisia siitä, kuinka maailmalla tarvitaan turvaa ja suojaa. Suomi ottaa monia maita vähemmän vastaan, joten tässä asiassa voitaisiin maamme statusta kansainvälisessä vertailussa parantaa.

Jari Nyberg

Mikä Suomen statuksessa tarkkaan ottaen on mielestäsi vialla, kun se kerran kaipaa kohennusta?

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen Vastaus kommenttiin #13

Voisimme olla tässä suhteessa maailman kärkeä.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #14

Hyvin onnistuneet vihreät kotouttamisessa...

Ihan kirvellä somali heilu oulussa ja sai pari hengiltä. Varmaan kannatat syytettä poliisille. Hiukan aikaisemmin muutama tummamies ahdisteli taas kerran naista keskellä rotuaaria. No onneksi sivullinen puuttui asiaan. Paras niitä olis siellä omissa oloissa auttaa...

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen Vastaus kommenttiin #15

Apua toki kuuluukin antaa siellä, missä sitä tarvitaan ensisijaisesti. Sieltä, missä ei enää voi asua henkensä vuoksi, on paettava.

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #16

ihan normaalia ihmiskunnan kehitystä. ei muuta kuin aseita ja panoksia sinne. Kyllä se sota loppuu kun sotilaat loppuu.. Nyt vaan annetaan jatkaa sotimista. Ja siitä huolimatta ilmeisesti lisää lahtaajia haluat suomeen? ja raiskaajia? ei toki kaikki mutta kun välillä tulee tätä epäsosiaalista ainesta.

Taisto Merilä

Väisänen alleviivaa kommenteillaan poliittisen vaikuttamisen huolestuttavinta piirrettä - sitä, että vaikutelmia pidetään tärkeämpinä kuin tosiasioita.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Minäkin luin joskus Scriptaa, mutta enpä voinut kuvitella, että niin heppoisilla ja yksinkertaisilla ajatuksilla mennään kaupunginvaltuustoon, eduskuntaan ja EU-parlamenttiin.

Pidän itse toki yksinkertaisista ajatuksista, mutta rajansa kaikella. Halla-aho kiistää esimerkiksi sellaisen yleisesti ymmärretyn käsitteen, kuin jokaista ihmistä koskeva ihmisarvo olemassaolon. Ja miten hän sen tekeekään, väärillä johtopäätöksillä tietenkin:

"Jos väitetään, että kaikki ovat samanarvoisia, väitetään samalla, että ihmisen arvo tunnetaan ja se voidaan mitata. Ellei sitä voida mitata, ei voida todentaa, miten paljon kullakin yksilöllä on sitä."

http://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html

Ei tietenkään ihmisarvo ole mitattavissa. Ihmisen tai yksilön yhteiskunnallista arvoa, arvoa työmarkkinoilla, tuotannon kannalta tai yhteisen edun kannalta voi arvioida ja vertailla. Ihmisarvo on tietenkin määritelmänsä mukaisesti yhtäläinen kaikilla ja väärä oletus sen luonteesta ei kumoa sitä.

Toivottavasti persujen äänestäjät eivät tällä kertaa valitse maan päättävään elimeen sellaisia, jotka eivät ymmärrä tai hyväksy noin perustavanlaatuisia käsitteitä. Eikä kiitos niitäkään, jotka eivät osaa käyttäytyä, koska juovat liikaa viinaa (Hakkarainen, Väätäinen).

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Asiahan ei toki minulle kuulu, mutta kuten tunnettu ajattelija Pätkä toteaa, puutunpa sittenkin. Yksinkertaisilla ajatuksilla on ennenkin ratsastettu varsin katastrofaalisin seurauksin. Muuan sellainen ajattelija pani mietteitään paperille Landsbergin vankilassa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jari Nyberg

Kalevi Kämäräinen, jotenkin arvasin, ettei tästä pikku kirjoitelmastani selvitä ilman natsiviittauksia ja tulihan se sieltä. Uuninluukkujen kolina on kodikasta joidenkin mielestä, siis niin kodikasta, ettei ilman sitä kerta kaikkiaan voi pärjätä. Yhtä mieltä olen kyllä siitä, että sosialistit ovat pahasta, ovat ne sitten miltä äärilaidalta tahansa.

Suomelle erittäin vahingollisena pidän sitä, että seuraava pääministeripuolue on keskusta. Siellä pistetään sitten haisemaan oikein kunnolla, jos vanhat merkit paikkansa pitävät. Toisaalta kokoomusta, Kataista ja Stubbia voi olla vaikea ylittää. Mutta luulenpa, että näillä näytöillä keskusta ainakin yrittää. Sillä onhan meillä varaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #31

Niin ne ajatukset vaeltavat nuivuudesta Landsbergin kautta keskustaan ;-).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #34

Toistaiseksi ne saavat vielä vaeltaa noitakin reittejä. Saapas vain nähdä mihin tässä vielä päädytään. Mutta kuten sanoin, pienellä maalla ei ole varaa suuriin virheisiin.

Jari Nyberg

Antti Kivivalli, minä nyt en oikein pysy kärryillä tuosta sinun kommentistasi. Minun käsittääkseni tuossa lainauksessa kerrotaan juuri siitä, ettei ihmisarvo ole mitattavissa eli siinä ollaan täsmälleen samaa mieltä kuin sinä olet. Mitä oikein mahdat tällä kommentillasi yrittää sanoa? Minulle se ei oikein aukene.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

OK. Jos lukee noista lainaamistani Halla-ahon sanoista viimeiset 13, voi ehkä aavistaa, mihin nämä ymmärtämättömät johtopäätökset vievät:

"Ellei sitä voida mitata, ei voida todentaa, miten paljon kullakin yksilöllä on sitä."

Itse kirjoituksesta voi nähdä, että Halla-aho tekee tästä päätelmän, että koska arvoa ei mitata, mitään kaikkia koskevaa, yhtäläistä ihmisarvoa EI OLE... koska sitä ei voi mitata, ei voi sanoa, että se on kaikilla yhtä suuri. Hohhoijaa...

Halla-ahollahan on paljon autistisia piirteitä ja yksi sellainen on johtopäätösten tekeminen yksinkertaisista havainnoista ja oivalluksista ja lukkiutuminen niihin. Kaikki me teemme ajatusvirheitä joka päivä, mutta useimmat meistä osaavat suhtautua jopa omiin ajatuksiin jonkin verran rennosti, suhteuttaa niitä todellisuuteen.

Minulla ei ole mitään autisteja vastaan, tunnen useampia, mutta heidän ei todellakaan pitäisi olla asemassa, missä he tekevät useita ihmisiä - tai aina edes itseään koskevia päätöksiä.

Nythän on käynyt niin, että varsin monet ovat lumoutuneet Halla-ahon yksinkertaistuksista (maahanmuutto on yhteiskunnan pahin ongelma, islam on pahuuden uskonto ja kristinusko on suomalaisille sopiva jne. jne.) ja tuokin irrationaalinen kirjoitus on ollut tuolla jo 10 vuotta.

Tämä on surullista.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #48

Niin, siis jos ei sitä ihmisarvoa voida havaita, mitata, tai minkään havainnon tai mittauksen perusteella deduktiivisesti todeta olevan olemassa, ei sitä ole olemassa. Kyse on arvosta, eli siis sosiaalisesta sopimuksesta. On sovittu, että ihmisarvo on jokaisella, ja että se on jakamaton ja yhtäläinen. Sitä sopimusta ei ole sellaisenaan pakko noudattaa, vaan voi olla yksinkertaisesti eri mieltä, ja määritellä ihmisen arvon utilitaristisilla perusteilla, joka on älyllisesti rehellisempi tapa.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #59

Eivätkä arvot ole vain sosiaalisia sopimuksia, vaan kunkin yksilön subjektiivisia tuntemuksia. Kun useampi ihminen kokee samanlaisia tuntemuksia ja viestivät niistä keskenään, voidaan todeta, että nämä ovat yhteisiä arvoja ja kaikista laajimmalla tasolla yleisinhimillisiä arvoja.

Näin on ihmiskunta kerännyt kulttuurissaan arvoja tuhansien vuosien ajan. Ne eivät ole mitattavissa, niitä ei ole saatu kivitauluilla Jumalan printtaamina, ne ovat tärkeitä, niille (toivottavasti) perustuu elämämme ja yhteiskuntamme.

Esimerkiksi rehellisyys: Se on tuntemus siitä, miten asioihin, niiden totuuteen, paikkaansapitämättömyyteen ja valheellisuuteen tulee suhtautua. Yleinen näkemys on, että valehteleminen ja varastaminen aiheuttavat ongelmia yhteisössä, mutta myös yksilön persoonallisuudessa on silloin vuoto, jos hän valehtelee ja varastaa ja pitää sitä hyväksyttävänä käytöksenä. Vaikka varastamisesta yleensä voidaan sanoa, onko sitä tapahtunut vai ei, ei rehellisyys olennaiselta osin ole mitattavissa eikä se ole varsinaisesti älyyn perustuvaa (voisihan valehdella, jos ei jäisi kiinni...), se on arvo, jonka voimme tuntea ja jota voimme seurata ja auttaa toteutumaan.

Mitään ei ole "pakko noudattaa", ihmisen osa on nimenomaan se, että kehityttyämme pari senttiä eläimiä pidemmälle, pystymme vapaasti valitsemaan varsin outojakin toimintatapoja, emmekä ole pelkästään enää vain vaistojemme varassa eläviä.

Ihmisarvon kieltäminen Halla-ahon tapaan voi olla älyllistä, mutta ei "älyllisesti rehellisempää". Silloin äly saattaa luulla, että äly on ainoa tai korkein asia tässä maailmassa ja kuvittelee voivansa määritellä kaiken - ja tietenkin kaiken ei älyyn perustuvan voi silloin määritellä ei-älylliseksi huonommaksi.

Mitattavat "arvot" ovat yleensä vain fysikaalisia "arvoja" eivätkä siis niitä ihmisen ajattelun arvoja, josta tässä toivottavasti on kyse.

Jos meitä kiinnostavat vain älylliset, mitattavat arvot, niin silloin esimerkiksi taulun arvo on siinä, montako grammaa öljyväriä siinä on eri kohdissa miten pitkään kasvanutta kangaskuitua ja miten paljon siinä öljyvärissä on eri pigmenttikemikaaleja synnyttämässä värejä ihmisen nähtäväksi. Musiikin fysikaaliset arvot ovat ilmassa etenevien äänivärähtelyjen määrässä? Taajuudessa? Taajuuksien suhteissa? Koulun käymisen arvo on todistuksen numeroissa? Niiden tulostamiseen käytetyn värijauheen määrässä? Ei.

Ihmisarvo on jokaisen ihmisen eksistentiaalinen olemassaolon arvo. Koska ihmisen vapauteen kuuluu myös mahdollisuus kiistää yksinkertaisia ja yleisesti hyväksyttyjäkin totuuksia, aina löytyy ihmisiä, jotka yrittävät kiistää esimerkiksi ihmisarvon olemassaolon.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #64

Eiköhän oteta lisää somaleita tauluja maalailemaan sitten.

Niko Sillanpää

Eiköhän tuossa Halla-ahon pointti juurikin ole, että ihmisarvo on abstraktio, kun taas nuo muut mainitsemasi arvotustavat ovat niitä, joilla me todellisuudessa operoimme ja jotka ovat yhteiskunnalliselle vuorovaikutukselle, esimerkiksi työelämässä, luontaisia. Esimerkiksi palkankorotuksen mennessä sivu suun "mutku mun yhtäläinen ja jakamaton ihmisarvo" olisi melko hupaisa vasta-argumentti.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Halla-ahon "pointti" on hölmö. Ei ihmisarvolle tarvitse antaa mitään numeroarvoa. Riittää, että se on meillä kaikilla yhtä suuri. Tuskin edes Halla-aho itse haluaa elää yhteiskunnassa, jossa näin ei ole, vaikka hän politiikallaan ja kirjoituksillaan sellaista yhteiskuntaa yrittääkin askarrella todelliseksi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #47

Tietenkään ihmisarvolle ei edes voi antaa mitään numeroarvoa, koska kyseinen käsite ei implikoi mitään mitattavuutta. Mutta tuon kirjoituksen on todennäköisesti synnyttänyt argumentointi tyyliin "laittomasti maassa oleskelevien pitää saada samanlainen terveydenhuolto kuin Suomen kansalaisen, koska yhtäläinen ihmisarvo". Tällöin ihmisarvolle kiinnittyykin yht'äkkiä mittari, eli terveyspalveluiden saatavuus ja siihen käytettävät resurssit, ja ollaankin pois abstraktioiden ideamaailmasta mitattavassa todellisuudessa.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #49

Aivan. Ja koska Halla-ahon mukaan ei ole olemassa mitään ihmisarvoa tai ihmiset ole tasa-arvoisia, niin jos toinen on sairas, niin voi voi, ei hänen ihmisarvostaan tarvitse välittää, koska sellaista ei ole.

Yksinkertaistaahan tuollainen ajattelu monia asioita - kuten olemme saaneet nähdä.

Kun Ranskassa kahelit tappavat toisia ja netissä aletaan keskustella asiasta, niin Halla-aho kirjoittaa Facebook-päivityksen:

"Tänään on ihan popcorn-päivä. Jostakin syystä toimittajien, päivystävien dosenttien ja poliitikkojen tapa analysoida tapahtumia ei muistuta juurikaan sitä keskustelua, jota käytiin Breivikin tekojen jälkeen vuonna 2011."

Popcorn-päivä. Ja monet toistavat ajatusta, että "tapa analysoida tapahtumia ei muistuta" Norjan tappajakahelista uutisointia, mutta kukaan ei sano, että mikä se ero on. Jotkus sentään kommentoivat, että yhtä lailla tästä keskustellaan - ja onneksi useampikin mainitsee, että islamin edustajat ovat irtisanoutuneet väkivallasta, siis pyytämättä.

Tällainenkin kommentti löytyy keskustelusta, joka aihe on siis Halla-ahon mielestä viihdyttävä:

"Jussi vetäs 3 riviä, silti puolet poppoosta ei ymmärtänyt Jussin 'punaista lankaa'. (; Tää nyt ei niin vaikea ollut, laiskuutta..."

Joo, ei ollut vaikea, mutta tämäkään kaveri ei kerro, mitä "puolet poppoosta" ei ymmärtänyt, kunhan vain tuottaa tekstiä. Näin tämä mylly pyörii.

Hommafoorumilla en ole nyt käynyt, mutta ainakin Norjan tappamisten jälkeen siellä oltiin aika varmoja siitä, että tekijä tai tekijät ovat ulkomaalaisia, siis ei-norjalaisia. Nyt he saivat olla oikeassa. Popcorn-päivä. Surullista.

Oho - Halla-aho on ilmoittanut lopettavansa Facebook-tilin jouluna 2011. Olen ehkä nähnyt harhoja.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128843795058...

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #47

En tiedä Halla-ahon haluista mitään, mutta pahoin pelkään, että hän todellakin kokee elävänsä maailmassa, jossa ei ole itseisarvoista ihmisarvoa. Hänen logiikkansa on kieltänyt sen olemassaolon ja se luultavasti riittää hänelle.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Kyllä, tästä juuri on kyse: Pystyykö ihminen, tässä tapauksessa poliitikko Halla-aho tai sinä, blogikommentoija tajuamaan, että on olemassa "abstraktio" (hyvin harva asia on todella konkreettinen, ei ainakaan mikään "mainitsemani") nimeltä ihmisarvo.

Todella monet ihmiset ymmärtävät sen, mutta Halla-aho ehkä ei*.

Esimerkiksi YK:n ihmisoikeuksien julistus, vuodelta 1948 ja minusta parhaita asioita, mitä hyvää tarkoittavat ihmiset ovat saaneet aikaan, alkaa "1. artikla. Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan."

Siellä on ne ihmisoikeudet ja myös se arvo ja nimenomaan tasavertainen arvo. Tämä on monien ihmisten ajattelutapa, mutta Halla-aho kiistää* sen.

Ihmisarvosta ja sen tasa-arvoisuudesta on myös paljon väärinkäsityksiä. Palkankorotus ei ole ihmisarvokysymys. Se voi olla tasa-arvokysymys, riippuen tilanteesta, tai sitten ei mikään kysymys. Ei siinä olisi mitään hupaisaa, vaan olisi surullista, jos joku sekoittaisi ihmisarvon palkankorotusasiaan. Sellaisen esimerkin keksiminen osoittaa myös, ettei ihmisarvoa ole ehkä helppo ymmärtää.

Työolosuhteet voivat olla ihmisarvokysymys: ihmiset voidaan asettaa täysin ihmisarvoa loukkaavaan ja halventavaan suhteeseen, pakkotyöhön, ei-ihmisarvon mukaisiin olosuhteisiin jne., mutta se on harvinaista ja sitä varten meillä on lait.

*MIKSI Halla-aho haluaa kiistää kaikkia ihmisiä koskevan yhtäläisen ihmisarvon, sitä minä en tiedä. Voi olla, että hän ei todellakaan pysty ymmärtämään sitä, ymmärtämään, että kaikki asiat tässä maailmassa eivät ole mitattavissa ja silti niistä voidaan tehdä vertailuja: tuo taulu on kauniimpi kuin tuo, kaikki lapset ovat minulle yhtä rakkaita jne.

Voi olla, että yhtäläinen ihmisarvo häiritsee häntä jostain syystä, esimerkiksi sen vuoksi, että maahanmuuttajilla (hui!) sanotaan olevan yhtäläinen ihmisarvo. Silloin oman maailmankuvansa ja ajatustensa oikeuttamiseksi hän yrittää huonolla logiikallaan ("ei ole olemassa, koska ei ole mitattavissa, eikä voi sanoa siten yhtäläiseksi") kumota tuollaisen ihmiskunnassa yleisen käsitteen ja arvon.

Oli syy mikä tahansa, tuo on vain yksi esimerkki Halla-aho ajatusten yksinkertaisuudesta ja vieraudesta todellisuudelle. Silti ne vetävät monia puoleensa ja sekin on tavallaan ymmärrettävää.

Oikeasti ihmisarvon tunnustaminen on aika merkittävä tekijä ihmiskunnan kehittymisen ja hyvän tulevaisuuden kannalta. Lisäksi yhä enemmän pinnalle nousee se, että me voimme ymmärtää kaiken olevaisen itseisarvon, luonnon, eläinten ja kasvien ja suhtautua niihin sen vaatimalla arvokkuudella(sic!). Se on tietenkin mahdotonta, jos ihmisarvo on liian vaikea asia sisäistettäväksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuulepas Nyberg, jos siellä Suomessa voisitte kiristää sitä sossua kaikille, niin loppuisi myös se sosiaalimamuilukin! Eikö tässä olisi se tie eteenpäin?

Jari Nyberg

Olisi. Mutta mikäpä puolue sen uskaltaisi tehdä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En todellakaan tiedä, mutta näin pitäisi kuitenkin tehdä, ja näin tullaan tekemäänkin!

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Aina löytyy joku uusi kasvo julistamaan uskoaan kun on lukenut Halla-ahon blogin. Tympeä ihmisvihamielisyys käärittynä karkkipaperiin onnistuu näköjään vieläkin aina silloin tällöin jonkun lumoamaan.

Ei maahanmuutto mitään ongelmatonta tietenkään ole, mutta sen niputtaminen yhteen islamin, jihadismin ja sairaan väkivallan kanssa on pelkkää hengen köyhyyttä ja/tai tarvetta päteä. Ihmisten kanssa kun pelataan eivät asiat ole mustavalkoisia vaan siellä harmaan eri sävyissä mennään.

Maahanmuuttoa meillä tulee kuitenkin olemaan. Sen kanssa vain pitää oppia pärjäämään. Muuttajista voi löytyä miljoonien arvoisia urheilutähtiä tai terroristeja, mutta mistään emme sitä etukäteen voi tietää. Luultavasti maailman kuumat polttavat asiat rantautuvat tänne kuitenkin vain kaukaisina laineineina eikä mitään Ranskan kaltaista täällä tapahdu. En minä ainakaan jihadistina lähtisi suorittamaan iskua johonkin jällivaaran Siwaan. "Alan" tyypithän varmasti nauraisivat partaansa.

Esa Niemi

Antti Mikkola:
"Maahanmuuttoa meillä tulee kuitenkin olemaan. Sen kanssa vain pitää oppia pärjäämään. Muuttajista voi löytyä miljoonien arvoisia urheilutähtiä tai terroristeja, mutta mistään emme sitä etukäteen voi tietää. Luultavasti maailman kuumat polttavat asiat rantautuvat tänne kuitenkin vain kaukaisina laineineina eikä mitään Ranskan kaltaista täällä tapahdu. "

Kirjoituksesi on hieman sekava, kirjoituksestasi ei ilmennyt mistä ihmisvihasta puhut.

Mitä tuohon maahanmuuttoon tulee, niin meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka ja Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidettä vastaanottokyvystämme. Se on normaalia demokraattista prosessia eikä demokratiaa tule lähtökohtaisesti pelätä.

Maahanmuuttoa tulee olemaan, ei siitä olekaan kysymys, vaan määrästä, laadusta ja tarpeesta. Terrorismia eikä rikollisuutta tarvitse hyväksyä osaksi maahanmuuttoa etenkin jos tälläiset ilmiöt tai näiden uhka korostuu muita oleskeluluvan saaneita ryhmiä enemmän. Sellaisessa meillä ei ole varmastikaan mitään tavoiteltavaa ja näitä voimme säätää toivotumpaan suuntaan, jossa terrorismi eri muodoissaan tai rikollisuus on pienempää.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Aina löytyy joku uusi kasvo julistamaan uskoaan kun on lukenut Halla-ahon blogin. Tympeä ihmisvihamielisyys käärittynä karkkipaperiin onnistuu näköjään vieläkin aina silloin tällöin jonkun lumoamaan.

Ei maahanmuutto mitään ongelmatonta tietenkään ole, mutta sen niputtaminen yhteen islamin, jihadismin ja sairaan väkivallan kanssa on pelkkää hengen köyhyyttä ja/tai tarvetta päteä. Ihmisten kanssa kun pelataan eivät asiat ole mustavalkoisia vaan siellä harmaan eri sävyissä mennään.

Maahanmuuttoa meillä tulee kuitenkin olemaan. Sen kanssa vain pitää oppia pärjäämään. Muuttajista voi löytyä miljoonien arvoisia urheilutähtiä tai terroristeja, mutta mistään emme sitä etukäteen voi tietää. Luultavasti maailman kuumat polttavat asiat rantautuvat tänne kuitenkin vain kaukaisina laineineina eikä mitään Ranskan kaltaista täällä tapahdu. En minä ainakaan jihadistina lähtisi suorittamaan iskua johonkin jällivaaran Siwaan. "Alan" tyypithän varmasti nauraisivat partaansa.

Jari Nyberg

Miksi sinä taas sotket kaiken maahanmuuton yhteen ja samaan? Minä puhun vain humanitaarisesta maahanmuutosta ja sen ongelmista. Ja siihen ongelmaan kuuluu kyllä se isku Jällivaaran Siwaan. Miksi meidän pitäisi ottaa pieninkään riski, että se toteutuu? Me olemme pieni maa, miksemme ottaisi tänne sellaisia pakolaisia, jotka räjäyttävät Jällivaaran ja Tornion Siwan marjoilla eivätkä pommeilla.

PS. Suomalaisten puolesta Jällivaara saisi kyllä mennä :).

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Uskonnot rakentuvat myyttien ja uskomusten varaan ja tämä kirjoitus on osoitus siitä. Alkaen vietnamilaisista venepakolaisista (joiden kotoutuminen oli hyvin vaikeaa ja työttömyys oli 70-80% tietämissä vuosikausia), unohtaen että osa täältä lähtevistä "jihadtaistelijoista" oli kantaväestöä, sekoittamalla kehitysapu maahanmuuttokeskusteluun.

Tänne tulevasta maahanmuutosta noin 85-90% on muuta kuin humanitääristä maahanmuuttoa. Osa pakolaisista on muslimeja mutta paljon on myös kristittyjä ja esimerkiksi buddhalaisia.

Halla-aholla oli tietty popcornipäivä kun tuo Pariisin traaginen terroriteko tapahtui. Kun kannatus on laskussa ja hommakaan ei enää ole kiinnostava niin jostain pitää saada niitä ääniä.

2000-luvulla tänne on muuttanut vuosittain n 2000 ihmistä humanitäärisen maahanmuuton mukaan. Tuo luku sisältää kiintiöpakolaisia, myönteisen oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita ja näiden perheenjäseniä. Suomeen tulee hyvin vähän turvapaikanhakijoita. Ruotsiin tulee 30 kertaa enemmän hakijoita.

Lasse Nortunen

Hyvin pitkälti samanlaisilla ajatuksilla mennään. Itse olen esittänyt asian omalla tavallani, eli laulun ja musiikkivideon muodossa. https://www.youtube.com/watch?v=1AQN-5pdARc

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Johan löysivät tänne Kivivalli ja Salminen vakuuttelemaan, että on ihmisarvoa. En ihan äkkiä muista muita, jotka olisivat pystyneet ihmisarvon osoittamaan ja jopa laskemaan valuutaksi, kuin "viisaat" saksalaiset yli 70 vuotta sitten. Ehkäpä nämä jakamattoman ja yhtäläisen ihmisarvon mengelet, goeringit, salmiset ja kivivallit täytyy sitten vaan hyväksyä samanlaisiksi.

>> "Ihmisen tai yksilön yhteiskunnallista arvoa, arvoa työmarkkinoilla, tuotannon kannalta tai yhteisen edun kannalta voi arvioida ja vertailla."

Tämän luokan aivopieru sopiikin hyvin Kivivallin avauksen kanssa: >>"Minäkin luin joskus Scriptaa, mutta enpä voinut kuvitella, että niin heppoisilla ja yksinkertaisilla ajatuksilla ..."

Osaamisesta eri muodoissaan, mukaan lukien älykkyys, on olemassa väittämiä, joiden perusajatus on, että ihminen pystyy kyllä arvioimaan itseään vähemmän osaavia kohtuullisen tarkasti ja useisiin tasoihin, mutta ylös päin on mahdollista nähdä vain lyhyen matkaa.

On myös olemassa väittämä, että jotkut katsoessaan tarpeeksi paljon ylöspäin eivät ymmärrä näkemäänsä ja arvioivat näkemänsä reilusti itsensä alapuolelle; tähän kategoriaan liittyy esimerkiksi toteamus hulluuden ja nerouden olemattomasta erosta.

Jari Nyberg

Niinpä niin, filosofinen pohdiskelu näyttää joillekin olevan ylitsepääsemätön kynnys. Se ei sinänsä ole mikään yllätys, onhan ironia ja sarkasmi lehdistöllemme ja oikeuslaitoksellemme aivan tuntematon käsite.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Mitä ihmettä tämä tarkoitti, että "filosofinen pohdiskelu näyttää joillekin olevan ylitsepääsemätön kynnys"?

Ironia ja sarkasmi? Halla-aho on kyllä aivan tosissaan esittäessään, ettei yhtäläistä ihmisarvoa ole olemassa ja kun joku pitää sellaisia ajatuksia hyvinä ja kannatettavia, on siitäkin ironia ja sarkasmi kaukana. Tai no.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Jos et Halla-ahon ja minun kirjoituksistani vielä ymmärtänyt, niin tämä ihmisarvo, mitä monet ovat pitäneet hyvänä (joidenkin mielestä toki esim. orjuus tai ihmiskauppa ovat hyviä ideoita), tarkoittaa nimenomaan sellaista, mitä EI voi "laskea valuutaksi", joten valuutalla ei ole tässä yhteydessä ainakaan minun kirjoitusteni kanssa mitään tekemistä.

Tai siis Halla-aho ei ymmärrä muuta kuin tuon välineellisen arvon. Olen samaa mieltä, että sellaista voidaan arvioida ja kaiken aikaa arvioidaankin, yksilöiden ja esim. valtion toimesta.

Jos ajatus ihmisen yhteiskunnallisesta arvosta on aivopieru, niin ei ehkä kannata lukea mitään, missä on minun nimeni.

Kirjoituksen loppuosasta, "ylöspäin ja alaspäin katsomisesta" en sano mitään.

Jaana Saarikko

"Islam näyttää Suomessa olevan monikulttuurisuuden ohella uusi pyhä lehmä kaatuneen kommunismin sijaan. Islamin sensurointi saattaa kyllä johtua siitäkin, etteivät suomalaiset toimittajat ole ollenkaan selvillä, mitä islam loppujen lopuksi pitää sisällään."

Silmiä ei voi enää ummistaa siltä mitä monessa euroopan maassa nyt tapahtuu, kun muslimit ovat alkaneet tuoda omaa vakaumustaan esille. Haluaako suomalaiset todellakin tätä samaa Suomeen? Islam ei ole rauhan uskonto, tai ehkä sitten, kun koko maailma on kääntynyt islamin uskoon.

https://www.youtube.com/watch?v=ky57zbSM_YY
"Tuomitsemme syyttömien tappamisen. Vain muslimi voi olla syytön"

Jore Puusa

Itse en voi millään ymmärtää sitä, että me houkuttelemme tänne elintasopakolaisia, jotka tulevat olemaan vain taakka sukupolvesta toiseen. Maailma kun olisi täynnä niitä oikeitakin pakolaisia.
-----------------
Missä niitä oikeita pakolaisia on?
Oletko tavannut heitä?
Oletko käynyt alueilla, joista paetaan?
Oletko tavannut Suomeen tulleita pakolaisia?
-
Kirjoituksestasi päätellen lähteesi on Hommaforum ja MV-lehti.
Maailmassa on monta toimintamallia, joita ihmiset ottavat omakseen.
Yksi on inhimillisyys.
Toinen on lähimmäisestä välittäminen.
On myös heikoimmista huolehtimista
Sitten on vihaa erillaista kohtaan.
On myös vihaa toisista maista tulevia kohtaan.
On halua olla julma ja piittaamaton.
Minkä nyt sitten sattuu valitsemaan.
Sinä olet näköjään jotain valinnut.

Toimituksen poiminnat