Siirtomaan siivuja Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa....

Pieni lehdistökatsaus Kööpenhaminan tiimoilta

Helsingin Sanomat (aka Pravda) ylitti jälleen itsensä Kööpenhaminan iskun tiimoilta.  Lehden pääkirjoituksen mukaan kun muitakin uhkia on islamistien lisäksi ja latoi esimerkkeinä tiskiin Breivikin ja kolmen uusnatsin pidätyksen, jotka kuulemma olivat valmistelleet terrori-iskua Expressen-lehteä kohtaan.   

HS: "Olisi virhe nähdä Pariisin ja Kööpenhaminan iskujen malli terroriuhkan koko kuvana. Tukholmassa pidätettiin perjantaina kolme uusnatsien järjestön jäsentä epäiltyinä iskujen valmistelusta Expressen-lehteä kohtaan. Pohjois-Euroopan edelleen verisimmän terrori-iskun tekijä on norjalainen Anders Behring Breivik."

Ensinnäkään Breivikin isku ei ole lähelläkään verisintä, vaan edelle menee ainakin kolme muuta attentaattia, joista islamistien nimiin menee kaksi, Madrid ja Lockerbie. Kummallista on myös yksinäisen suden rinnastaminen islamistijärjestöjen harjoittamaan järjestelmälliseen väkivaltaan.  Jos Breivik olisi ajoissa pelastettu vasemmistolaisesta kodistaan ja väkivaltaisesta muslimijengistään hoitoon, niin monta ihmishenkeä olisi pelastettu.

Ruotsalaisten uusnatsien pidätys menee jo täysin surkuhupaisuuden puolelle.  Pravda on tällaisella uutisoinnilla menettämässä kohta ne viimeisetkin tilaajansa.  Tilanne Expressen-lehden edustalla meni oikeasti niin, että Nordfronten.se edustajat saapuivat toimituksen eteen oman ilmoituksensa mukaan aikomuksenaan haastatella nimilistoja paljastaneita toimittajia. Tuon seurauksena Expressenin toimitus kutsui poliisit paikalle ja kolme Nordfrontenin toimittajaa pidätettiin pahoinpitelyn suunnittelusta.  Nyky-Suomessa normaalin journalismin harjoittaminen rinnastetaan näköjään näinä uusina monikulttuurisina aikoina ihmisten tappamiseen.  Pravdan toimituksen kannan kyllä toisaalta ymmärtää: eihän toimittajia saa tulla kovistelemaan, vaikka he lakia sattuisivatkin rikkomaan.  Etenkään jos he rikkovat lakia hyvän tarkoituksen vuoksi.

Päivän toiseksi parhaat naurut tarjosi kotoinen Ylemme, joka oli haastatellut sosiologian professori Juho Saarta.  Sosiologian professori Saaren mukaan terrori-iskun uhka on Suomessa muita maita pienempi. Hänen mukaansa huono-osaisuus ei ole ainakaan vielä kasautunut vaarallisella tavalla. Saari selvästi yrittää tässä samaan valkopesukikkaa, mitä käytettiin jo Pariisin iskujen yhteydessä.  Silloinhan suomalainen älymystö tuli yksimielisesti siihen tulokseen, että iskujen syynä olivat apeat verhot ja vanhentuneet pelikonsolit.  Saari ei siten esitä mitään uutta auringon alla.  Yle taisikin valkata Saaren puhuvaksi pääkseen ihan vain vaihtelun vuoksi.  Hämeen-Anttila kun alkaa jo olla aika kulunutta ja väsynyttä kamaa.

Saaren mukaan meillä ei ole sellaista maaperää, sellaisia huono-osaisuuden keskittymiä, joihin liittyisi terrorismin uhka samassa mitassa kuin muissa maissa.

Samaan hengenvetoon hän jatkaa, että meillä on paljon kouluttamattomia, maahanmuuttajataustaisia nuoria. Heidän suhteensa kuulemma auttaa koulutus, työelämävalmennus ja se, että heidän kanssaan käydään kahvilla, jotta erot väestöryhmien välillä eivät pääse kärjistymään.

Näin professori pääsi samaan johtopäätökseen kuin kaksi ex-presidenttiäkin. Kutsutaan maahanmuuttaja kahville ja ongelmat ratkeavat kuin tyhjää vain.  Sitä kahvia pitääkin sitten juoda urakalla, jos arvon professorin omia lausuntoja uskotaan.  Aika moni nimittäin pitää huono-osaisuuden yhtenä osatekijänä kouluttamattomuutta, jota meillä kuulemma esiintyy paljon etenkin maahanmuuttajataustaisten keskuudessa.

Mutta tosiaan, hätäkös tässä.  Otetaan lisää humanitaarisia maahanmuuttajia ja pidetään kahvipannu lämpimänä.  Ja pidetään sormet ristissä, ettei body count nouse kovin suureksi.  Vuoden alku kun on ollut varsin lennokas jo täällä Suomessakin.  Mutta ehkä se johtui liian vähästä kahvista?

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1423982355686

http://yle.fi/uutiset/professori_pohjoismainen_tapa_toimia_vie_aseet_ter...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jos lehti haluaa käydä luotettavasta uutislehdestä, sen tulisi esittää isot asiat isoina ja pienet asiat pieninä. Ideologia ei saisi hämärtää uutisoinnin todenmukaisuutta eikä suhteellisuudentajua.

Erilaisista lähtökohdista ponnistavien terroritekojen uhkasta kertovat vaikkapa terrorismin perustella vangittujen henkilöiden lukumäärät. Europolin mukaan vuonna 2013 vangittujen määrät ryhmittäin olivat: uskonnollisperustaiset (käytännössä islamistit) 216 kpl, separatistit (IRA, ETA, Kurdien PKK, Tamilit) 180 kpl. Vasemmistoanarkistit 49. Äärioikeistolaiset ja eläinaktivistit, 3 kpl kumpikin.

Uskonnollisista lähtökohdista tapahtuva terrorismi on kaksinkertaistunut vuosien 2009 - 2013 välillä. Vasemmistoanarkistien harjoittama terrori on kääntynyt kasvuun, oltuaan aiemmin laskusuunnassa. Separatismiin pohjautuva terrori on laskussa (ja kohdistuu yleensä omaisuuteen, ei niinkään ihmisiin).

Olisikohan Hesarin uhkakuvista varoittelu hiukan valikoivaa ja vinoutunutta?

Jari Nyberg

Hesarin kirjoittelu on suoraa valehtelua ja vääristelyä. Siinä ei ole mitään pientä, jota voisi kuvailla sanalla "hiukan". Lehti ja sen toimittajat yrittävät kääntää jokaisen islamilaisen terroriteon kanta-asukkaiden syyksi ja vähintäänkin kaivavat jostakin äärioikeiston keppihevosekseen. Vaikuttaa aivan siltä, että pääkirjoitustoimittajina siellä nykyään ovat Dan Koivulaakso ja Li Andersson. Pariisin saakka Hesarin mielestä jokainen juutalaisiin kohdistunut väkivallanteko oli äärioikeiston syytä. Islamin profeetan antisemitismi on unohdettu kokonaan joko tahallaan tai tietämättömyyttään. Ja tuota korkeammalta taholta tullutta esimerkkiä seuraavat myös islamistit ja muut puhdasuskoiset muslimit.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Tanskan tapahtumat olivat samaa yksittäistapausten jatkumoa kuin muutkin. Siis vain yksittäistapaus.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Tarkoitatko että jos Suomi ei ottaisi vastaan pakolaisia niin Isis hajoaisi, Syyrian sota loppuisi, USA:n pommitukset Pakistanissa loppuisi, Israel-Palestiina konflikti ratkeaisi?

Jari Nyberg

En. Minä tarkoitan, että olen lopen kyllästynyt suomalaisen median harrastamaan valehteluun ja aivopesuun. Meitä suomalaisia kohdellaan toimittajien puolelta kuin laumaa vähä-älyisiä idiootteja, joille totuuden kertominen on aivan liian rankkaa. Ilmeisesti norsunluutorneissa pelätään, että me olemme lauma impulssikontrollittomia fundamentalisteja, jotka odottavat sormi liipasimella ja kuola suupielestä valuen lähtölaukausta muslimien kansanmurhalle.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Mikähän on kun ei voi suositella?

Ei tarvitse olla kummoinenkaan salaliittoteoreetikko tietääkseen syyn ;)

Edit; Johan alkoi toimimaan =)

Hyvä kirjoitus ja ei kun jakoon.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Live-leakissa nauhoitus: terroristin ampumapaikalle tuotu kukkakimppuja nuorehkojen miesten toimesta ja tanskalaisen naistoimittajan puhuessa kuvausryhmälleen, taustalla olin erottavanani jotakin Aloha Snackbar-mutinaa. Tanskalaisilla on sentään pokkaa käyttää Tanskassa syntyneestä terrorista luonnehdintaa arabitaustainen, mikä onkin koko jutun clue. Voin vain kuvitella, miten tämäkin olisi väännetty Suomessa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sananvapaus on Uuuden Suomen uusi ajatus: se mikä sopii Huuskolle, ei sovi muille. Nimeni ja sähköpostiosoiteeni on teillä, mutta ongelmahan on teidän, minä olen nyt sitten pois tästä typerästä keskustelusta, joka oli juuri siitä johtuvaa, että jos musulmaani tappaa, sehän on aina yksittäistapaus. Huusko voi sitten ihan vapaasti olla eri mieltä, mutta en oikein uskalla yli 25 vuoden SUOMESTA muualla asuneena, myös valitettavasti muslimimaissa, että Huuskolla o sama kokemus. Kysymys on uskalluksesta vastata yhtään mihinkään. Sama ongelma on omistajalla, helppoa on rahasäkin kanssa tehdä entisestä kunnon lehdestä jotain käsittämättömän kyseenalaisen suvaitsevaa, ja mainostaa sitä "vaikutusvaltaisen suomalaisen" lehdeksi. Paskat, suomalaisilla normaalipalkkaisilla kansalaisilla ei ole mitään vaikutusvaltaa.

Jukka Mäkinen

"Pohjois-Euroopan edelleen verisimmän terrori-iskun tekijä on norjalainen Anders Behring Breivik. "

Eihän tämä väite edes pidä paikkaansa.
Christian kolmonen ja Tukholman verilöyly ainakin menee ohitse.
Gödik Fincke taisi pariinkin kertaan lopettaa muutama sataa jo antautunutta aseetonta miestä.
Eikä tuo Näkkileipäkään mikään pulmunen ollut.
Näistä kotimaisista talven ja kevään 1918 sankareista puhumattakaan, aivan ylivoimaisia.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Juttelin eilen ruåttalaisen työkaverini kanssa lehdistön toiminnasta ja siitä, että ketä saa yleistää ja ketä ei.
Oltiin itse risteilemässä samaan aikaan, mutta toisella laivalla, kun Turun laivalla tapahtui joukkoraiskaus.
Raiskarithan markkinoitiin ruotsalaisina vaikka he olivat somaleita/somalitaustaisia hurreja. Tätä oli lehdistöllä vaikea sitten korjata. Siis ruotsalaiset saatiin markkinoida raiskareiksi ja asiaa ei haluttu korjata, koska ei haluttu kertoa, että somalit raiskasi. Sanoinkin työkaverille, että moniko suomalainen luki korjatun uutisen? Moni ei ja jäi sitten pitämään teitä raiskareina. Tuumasin vielä, että miehän oon sulle kertonu teidän olevan maailman kärkeä raiskaustilastoissa, että mitähän ihmiset jotka katsoo samoja tilastoja miettii teistä ulkomailla.
Henkilökohtaisesti en pidä keskimääräistä ruotsalaista ilkeänä raiskarina vaikka tilastot näyttävät rumilta.

Ps. Joku vastaava juttu kun tapahtuu on todella mielenkiintoista verrata Suomen ja Ruotsin lehdistön eroja. Ja viimeinen vaihtoehtohan on käydä itse tarkistamassa tuntomerkit poliisin sivuilta.

Pps. Vielä tuosta Suomen lehdistön uutisoinnista. Oulussa kun liikkui tämä kirvessurmaaja jolla oli ilmiselviä mielenterveysongelmia. Niin ei luulisi olevan olleen mahdotonta kertoa kaverin ihonväriä samalla, kun ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja kerrottiin poliisin jahtaavan tappajaa.

Jari Nyberg

Pravda jatkaa tutulla linjallaan. Nyt muslimiterroristit leimataan toimittajan syvällä rintaäänellä mielenvikaisiksi ja samaan sarjaan kouluampujien kanssa. Näin sitä Pravdan toimituksessa pätevöidytään myös psykologeiksi. Toimittajaa vähän pitemmällä funtsiva voisi ihmetellä, että mikäs järjestäytynyt organisaatio se noiden kouluampujien taustalla oikein olikaan. Muslimiterroristien taustalta sellaiset kyllä löytyvät.

Suomessa en ole toistaiseksi tavannut ainuttakaan ihmistä, joka hyväksyisi kouluampujien teot. Ruotsissa vietettiin porukalla hääjuhlia Pariisin tappajien ja 72 neitsyeen kunniaksi. Veikkaanpa, että samat juhlat odottavat myös Tanskan ampujaa. Toimittaja varmaan osaa kertoa, missä ne kouluampujien kunniaksi vietetyt pippalot oikein pidettiin?

Ensio Piiroinen

Kun nyt mainitsit psykologit, niin tuossa vähän iltalukemista: http://10news.dk/nicolai-sennels-report-from-the-t...

Näitä "mielenvikaisia" löytyy varmasti muutama sata miljoonaa lisääkin, joten eivät ne ihan heti kesken lopu.

Toimituksen poiminnat