Siirtomaan siivuja Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa....

Sananen sananvastuusta

Median valtaenemmistö on omaksunut erittäin myönteisen linjan maahamme viime aikoina kohdistuneeseen massamaahanmuuttoon. Vastustelevat äänet on peloiteltu hiljaisiksi pykälillä, jotka koskevat ”kiihottamista kansanryhmää vastaan”.

Nyt on sitten ruvettu etsimään sananvastuun rajoja, kuten uusi ja aidosti orwellilainen sanonta kuuluu. Kun maamme valtalehdistö menetti maineensa muutaman ilmiselvästi valheellisen kampanjan (hihamerkit, panssarien vaatiminen Kreikan kaduille ym.) johdosta, se sai pian ulkomaisen kilpailijan (MV-lehti), jonka tiedettiin olevan vapaa ainakin kotimaisen virkavallan alaisuudesta. Tilanne on sama kuin joskus sortokausien aikana.

Journalistiliitto on tämän hiljentämiskampanjan keulakuva. Se ottaa vastaan ilmiantoja parhaaseen Stasi-malliin. Myös ”Kekkoslovakian” aikana väärinajattelivia julkaisuja mustamaalattiin ja halveksittiin. Niiden kieltämistä ei sentään vaadittu. Nyt sitten eletään uutta aikaa. Lehdistö, joka on itse menettänyt maineensa, vaatii sosiaalisessa mediassa toimivan menestyneen kilpailijansa kieltämistä ja rankaisemista.

”Sananvapauden takia kannattaa sietää erilaista puhetta. Jos tunnemme vastuuta siitä, että emme loukkaa ketään emmekä salli muiden loukkaavan meitä, niin elämme vaikenemisen maailmassa, hiljaisuuden tyranniassa. Yhteiskunta, missä on maahanmuuttajina erilaisia ryhmiä ja erilaisista etnisistä taustoista tulevia ihmisiä, voi säilyä avoimena vain mikäli vapaata sanaa ei rajoiteta ja sitä käytetään enemmän. Eikä globaalissa tiedonvälityksen maailmassa ole enää vähemmistö/enemmistö -jakoa. Muhammed-pilakuvajupakka sen osoitti, kun Tanskan tuotteita alettiin muslimimaissa boikotoida, niin etniset tanskalaiset olivatkin hetkessä tässä kysymyksessä vähemmistö.”

Kirjoitin tuon Lapin Kansan yleisönosastoon. Se on lyhennelmä emeritusprofessori Vihavaisen blogikirjoituksesta ja sen kommentoinneista. Minusta henkilökohtaisesti on jotenkin käsittämätöntä, että täällä Suomessa on jälleen vajottu tähän. Kun neuvostovastaisuus saatiin vihdoin ja viimein pois kirosanojen listalta, sinne on alettu lyödä uusia sanoja islamin eli monikulttuurin nimissä. Nyt sitten ollaankin neuvostovastaisuuden sijasta rasisteja, äärioikeistolaisia, kansallismielisiä tai muuten vain natseja.

Kun Suomeen tullut islamistitaistelija roikottaa facebookissaan irtileikattua ihmisen päätä, niin se ei liikauta oikeastaan ketään vaihtoehtomediaa lukuunottamatta, joka jaksaa vielä toistaiseksi näitä Suomeen tulleita sotarikollisia jahdata. Otsikoihin pääsee vasta, jos edustaa väärää puoluetta, erehtyy leikkimään kuvankäsittelyohjelmalla ja liimaa tätä holtitonta maahanmuuttoa kannattavan poliitikon kasvokuvan irtopään paikalle. Ilmeisesti Suomeen tulvivien entisten tappajien tulva on jo niin normaali asia, ettei se jaksa enää ketään valtamediassa hetkauttaa.

Kammottavinta ja huvittavinta on havaita, että ne aikoinaan Tehtaankadulla rampanneet ja nykyisin vihapuheen vastustamista huutavat puolueet ovat täsmälleen samat kuin nykyisinkin persuja lukuunottamatta. Eurooppa ja maailma on täynnä esimerkkejä islamin erittäin surkeasta kotoutumisesta. Silti ne sivuutetaan täysin valtamedian toimesta ja näyttääkin siltä, että kaikki vähäinenkin toiminta islamin rantautumisen vastustamiseksi Eurooppaan katsotaan vihapuheeksi. Se on kummallinen paradoksi, sillä itse islamista löytyy hyvin paljon vihapuhetta, jota myös hyvin halukkaasti sovelletaan käytäntöön. Itse asiassa mitään vihapuheongelmaa tuskin olisi, jos islamista ei tuota muihin ihmisiin kohdistuvaa vihapuhetta löytyisi tai se olisi aivan marginaalista.

Suomessa on kuulemma maailman vapain lehdistö. Milloin ja miksi Suomi vajosi sellaiselle tasolle, että ainoaa todella vapaata mediaa edustaa MV-lehti?


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Tiina Wiik

Olen aivan samaa mieltä. Tämä kehitys on todella huolestuttavaa. Näen tämän osana suurempaa Orwellilaista kuviota: vaikka hallitus väittää purkavansa säätelyä, säätely lisääntyy. Suomi on tutkitusti EU:n holhoavin valtio, vaikka on todettu, ettei holhouksella ole mitään hyvää vaikutusta. Suomea ujutetaan hitaasti mutta varmasti totalitarismin suuntaan: kansalaiset halutaan alistaa täysin valtiovallan alle pienissäkin arkipäivän asioissa, ja tiedonvälitys on siinä tärkeässä roolissa. Mikäli tiedonvälitys ei ole hallinnassa, ei kansakaan ole.

En siis tarkoita, että uskoisin sen olevan massiivinen salaliitto. Päättäjissä on varmasti joitain ihmisiä, jotka aidosti kantavat epädemokraattisia ajatuksia, mutta suurin osa heistä on vain turtuneita autoritärismille, kuten Suomen kansakin. Suomalainen ei silmää räpäytä, kun hänelle mainitaan, että valtio valvoo hänen solariuminsa käyttöä, minkä pihapuun saa kaataa tai sitä, millaisen nimen hän saa antaa lapselleen. Sellainen on suomalaiselle ihan normaalia, vaikka useimmille maailman ihmisille sellainen olisi käsittämätöntä.

Suomalaisia totutetaan siihen, että mikään ei ole omissa käsissä. Suomalainen syntyy julkisessa sairaalassa, kulkee julkisessa päivähoidossa ja koulussa, joissa opetetaan valtion linjaan sopivia asioita. Hän saa terveyspalvelunsa julkiselta puolelta ja on jäsen kirkossa, joka on osa julkista valtaa. Hän lukee lehtiä ja katsoo tv-ohjelmia, joilla on viranomaisten hyväksyntä. Hänen harrastuksensa ja nautintoaineensa säätelee hallitus. Vanhuksena hän pysyy verovelvollisena Suomeen, vaikkei edes asuisi täällä tai käyttäisi mitään palveluita. Suomalainen vain on tottunut olemaan epäitsenäinen ja yhteiskunnasta riippuvainen, ja se vielä koituu suomalaisten vapauden kohtaloksi.

Jari Nyberg

Näinhän tämä menee. Pahinta minusta henkilökohtaisesti on se, että meille annostellaan kaiken hyvän lisäksi myös "totuus". Vääriä mielipiteitä ei saa olla ja jos niitä on, ne luokitellaan vihapuheeksi. Tuoreita esimerkkejä tästä löytyy vaikkapa minun facebook-sivultani.

Ainoa salaliitto tässä on se, että ns. "hyvät ihmiset" kuvittelevat tietävänsä ainoan totuuden muslimien massamaahanmuutosta. Heidän mielestään se on vääjäämätöntä ja sen pakko tapahtua. Niinpä heidän propagandansa toimii myös sen mukaan. Väärää mieltä olevat teurastetaan digitaalisesti ja vain oikeamieliset pääsevät ääneen. He tässä monikulttuurisuuden ajamisen onnelassaan unohtavat autuaasti sen kuten neukutkin aikoinaan, että todellisuus on tosiaankin tuolla ulkona.

Kyllä se jossakin vaiheessa myös näille hyödyllisille idiooteille valkenee. Nyt on jo Vantaan kouluissa havaittavissa "valkopakoa" sellaisilla alueilla, missä äänestettiin vihreitä ja kokoomusta. Kun omat kakarat hakataan joka päivä, niin järki saattaa palailla pikku hiljaa. Onhan noin käynyt jo Ruotsissakin, missä monikulttuurin käytännöt saavat ihmiset äänestämään Ruotsidemokraatteja.

Toimituksen poiminnat