Siirtomaan siivuja Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa....

Miksi imaami Anas Hajjar puhui muunneltua totuutta?

Imaami Anas Hajjar otti kantaa (LK/PS 31.5) aviovaimojen pieksämiseen, kun pakistanilainen islamilainen neuvosto vaati sen laillistamista.  Hajjar ei suostunut suoraan ottamaan kantaa kyseisen neuvoston ohjeistukseen vetoamalla siihen, ettei ole nähnyt sitä.  Koraanissahan tunnetusti vaimojen kurittaminen sallitaan, mutta se on Hajjarin mielestä se viimeinen keino.  Hajjarin mukaan kunnon muslimin pitäisi tässä seurata profeetta Muhammadin esimerkkiä, joka hänen mukaansa ei koskaan käyttänyt Koraanin hänelle suomaa oikeutta vaimon hakkaamiseen.

Tämä väite on kovin kummallinen.  Yhtenä luotettavimpina pidetyistä hadith-kokoelmista eli Sahih Muslimista (4.2127) löytyy kohta, jossa profeetan vaimo Aisha kertoo, että ”profeetta iski minua rintaan, mikä aiheutti minulle kipua”.  Joko imaami Hajjar ei ole perehtynyt kunnolla islamilaiseen perimätietoon eli haditheihin tai sitten hän harrastaa islamilaista muunneltua totuutta eli taqijaa ja kitmania.

Koraanista löytyy ainakin kuusi jaetta, joissa avoimesti kerrotaan Allahin olevan paras pettäjä ja harhauttaja.  Islamin profeetta antoi salamurhaajilleen luvan valehdella (eli harrastaa taqijaa) hänen pyrkivän sopuun, kun hän murhautti yhden Medinan juutalaisjohtajista. Suomalaisten toimittajien kannattaisikin perehtyä myös taqijan ja kitmanin käytäntöihin ennen islamilaisten uskonoppineiden haastatteluja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat